Pon – Pet: 7:00 – 15:00

ESD

ESD

Smo zastopniki za prodajo ESD opreme Wolfgang Warmbier, opreme za Slovenijo, Srbijo, Hrvaško, Severno Makedonijo in v Bosno in Hercegovino. Nudimo inženiring in svetovanje na področju ESD, prodajo ESD opreme in na željo kupcev tudi ustrezno montažo ESD opreme z opravljanjem ESD verifikacije. 

Pri svojem delu uporabljamo ESD materiale in opremo, ki se nenehno razvijajo in izboljšujejo. Opremljen in certificiran laboratorij Wolfgang Warmbier izvaja merjenja za potrjevanje elektrostatičnih materialov in opreme, potrditve pa so usklajene z najnovejšimi zahtevami ESD standarda. Z izdanim certifikatom in potrdili o ESD ustreznosti  jamčimo kvaliteto in vam zagotavljamo skladnost s standardom IEC 61340-5-1 / IEC 61340-5-3.

V sklopu večjih projektov z ekipo izkušenih strokovnjakov nudimo celostne rešitve. Od svetovanja, načrtovanja in inženiringa pa vse do zagotavljanja ustreznih ESD komponent, montaže in usposabljanja osebja za pravilno uporabo in vzdrževanje sistemov.

PODPORA NA ESD PODROČJU

Elektron Knez nudi strokovno pomoč in svetovanje pri načrtovanju sistemov za obvladovanje elektrostatike.
Prav tako vam z veseljem pripravimo, strokovno oblikujemo in izvedemo različne projekte skupaj z zaključno potrditvijo ESD ustreznosti.

ESD ŠOLANJA IN DELAVNICE

Organiziramo ESD šolanja in delavnice, ki so usklajena z zahtevami ESD standardov, ter različnimi programi, ki so prilagojeni željenim nivojem ESD usposobljenosti.  Najpogosteje izvajamo napredna ESD šolanja, namenjena usposabljanju ESD koordinatorjev, oddelku kvalitete, razvojnikov, tehnologov in vodij proizvodnje, …
Osnovna ESD šolanja pa so namenjena osebju, ki je v proizvodnem procesu neposredno rokuje z elektrostatično občutljivimi komponentami in mora poznati vse zahteve za preprečitev ESD poškodb komponent.

ESD AUDITI

Imamo dolgoletne izkušnje izvajanja ESD Auditov skladnih s standardom IEC 61340-5-1 Izdaja 2.0 (2016-05) in ANSI/ESD S20.20 (2014-07), za katere opravimo ESD meritve, verifikacijo in izdamo ustrezne Protokole ter certifikate o ESD potrditvi/peverjanju.
ESD Audite izvajamo tako na nivoju celotnega podjetja, kot tudi za posamezne oddelke, tehnološke linije ali samostojna delovna mesta.
Na podlagi ESD Audita oz. pregleda, vam lahko s svojimi izkušnjami nudimo tudi podporo in pomoč pri sooblikovanju ESD programa podjetja za obvladovanje elektrostatike pri rokovanju z elektrostatično občutljivimi komponentami, ki ga mora podjetje uvesti za svojo EPA cono, kot zahteva ESD standard.