Leica Disto D8

Ročni laserski razdaljemer brez konkurence


 

 

Najbolj dovršen ročni laserski razdaljemer na svetu. Poleg barvnega zaslona in 4x povečave za merjenje na prostem vam Leica Disto D8 omogoča merjenje naklonov 360º, prenos podatkov z Bluetooth tehnologijo in posredne meritve z naklonom.

 

Z njim lahko streho izmerite s tal, brez nevarnega in časovno zamudnega plezanja po strehi ter merjenja razdalj in površin s tračnim metrom.

Tudi v slabem vremenu, ko plezanjena streho ni varno, lahko z Distom D8 opravite vse meritve in z delom pričnete pred konkurenco. Merjenje s klasičnim tračnim metrom namreč zahteva dva človeka in obilico spretnosti, še posebej, če je streha razgibana (strešna okna, frčade), na napake, sploh pri večjih razdaljah, pa vpliva tudi poves metra.


   

Posredne meritve z naklonom

 

Leica Disto D8 je edini ročni laserski razdaljemer, ki vam s pomočjo posebne vgrajene funkcije omogoča, da lahko izmerite zahtevnejše razdalje kot so dolžina in naklon stranice strehe, dolžina in naklon strešne žlote, površino strehe ...

Barvni zaslon in 4x digitalna povečava

 

Na velikem barvnem zaslonu vam Disto D8 prikaže želeno merjeno mesto. Zaradi vgrajenih funkcij, barvnega zaslona in 4x digitalne povečave omogoča, da izmerite skoraj vse mogoče razdalje, dolžine, površine,naklone ....

360º senzor naklona

 

Disto D8 vam z vgrajenim senzorjem naklona omogočajo tudi direktno merjenje naklona do 360°. Instrument enostavno položite na površino in na zaslonu sem vam prikaže trenutni naklon. Zanesljivi merilni rezultati so zagotovljeni.

Bluetooth - prenos podatkov

 

Zaradi enostavnega prenosa podatkov je Disto D8 popolno orodje tudi za projektante, arhitekte, gradbince in nadzornike saj vam vgrajena Bluetooth tehnologija v razdaljemeru skupaj s programsko opremo omogoča brezžični prenos izmerjenih vrednosti v poljuben program, npr. AutoCAD, AllPlan, Excel, Word. To pomeni, da lahko že na terenu vse izmerjene vrednosti prenašate preko Bluetooth povezave na vaš prenosni računalnik

Združljiv z geodetskimi instrumenti

 

Disto D8 je popolnoma združljiv z GNSS sprejemniki Leica GPS1200 ter celotno družino instrumentov Leica Viva. Popolna pomoč za merjenje nedostopnih točk.

Prikazane podrobnosti meritev

S pritiskom na gumb se poleg osnovnih informacij, kot so površina ali prostornina prostora, prikažejo še dodatne informacije meritev, kot so površina stropa/tal, površina vseh sten, obseg in podobno.

Odporen na prah in vodo

Tudi v najzahtevnejših pogojih dela boste z Distom D8 meritve opravili hitro, preprosto in natančno. Odporen na vodo in prah po standardu IP54.

Paket vsebuje:

- instrument

- zapestni trak

- baterija 2x AA

- tarčna plošča

- CD z navodili za uporabo

- hitra navodila

- CD Disto Transfer


Tehnični podatki:

Leica Disto D8

Natančnost

±1,0 mm

Merilni doseg

0.05 do 200 m

Digitalni vizir s 4x povečavo

Power Range tehnologija

Barvni, visokoločljivi LCD zaslon

Premer laserske pike pri razdalji

6, 30, 60 mm

10, 50, 100 m 

Prikaz nagiba

360º,  ±1800º, ±90º, 0.00%, mm/m

Natančnost senzorja nagiba
(glede na žarek / ohišje)

±0.3º / ±0.1º

Prikaz naklona v

0.0º, 0.00%, mm/m, in/ft 

Shranjevanje konstant

1

Priklic zadnjih vrednosti

30

Proženje meritev z zakasnitvijo

Osvetlitev zaslona

Prikaz rezultatov

0.0000 m, 0.000 m, 0.00 m

Vijak za namestitev na stativ

 

Baterije

2x AA 1.5 V 

Odpornost na prah in vodo

IP 54 

Dimenzije (mm)

144 x 55 x 30 

Teža z baterijami

205 g letak Leica Disto D8 s tehničnimi podatki in opisom
(velikost datoteke: 2.778 kB)

Leica Disto D8 - prikaz funkcij 

 povezava na spletno stran Leica Geosystems

 

 

Nazaj     Domov